Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Söka lyckan i Thailand

6 feb , 2012, 18.28 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Thailand är oexploaterat åtminstone som miljö och centrum för handlingen i dramaserier. Det räcker för att Anders Weidemanns senaste dramaserie som utspelar sig just i Thailand ska väcka nyfikenhet och inge känslan av att bjuda på något nytt. Det kan behövas för karaktärsgalleriet är inte riktigt lika originellt och intressant, snarare något endimensionellt.

Här avses främst Kjell Wilhelmsens plufsiga ungkarl som åker till Thailand för att träffa kärleken. Han är en oskuldsfull romantiker som i stället för en snuskig förövare blir ett lätt offer i de hårda sexkvarteren. Svinhuvudet i serien bärs i stället av Kjell Bergqvists rullstolsbundne pensionär som öser elakheter över sin kuvade hustru (Lotta Tejle).

Gemensamt för serien är att alla karaktärerna kommer till Thailand för att söka lyckan. Extra tydligt blir detta när Maria Lundqvists strokedrabbade karriärmamma kommer till Thailand med sin två döttrar för att bo på bungalowhotellet Happiness som hon besökt tidigare och har trevliga minnen från. Men hotellet är stängt, förfallet och till salu – och vi anar vartåt det lutar …

Serien handlar inte bara om etniska svenskar. Thomas Chaanhing spelar en thailändare som återvänder till sitt hemland för att rädda sin nerknarkade son ur träsket. Det är med andra ord en serie som med karaktärer i olika åldrar och livssituationer vill locka en bred publik till tv-soffan.

30 grader i februari. FST5/SVT World/SVT1 22.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.