Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,Komediserie

Uteliggare möter popstjärna

7 feb , 2012, 10.24 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

I den nya finska serien Helsingin herra vänder man på den vid det här laget söndertuggade steken om återflyttare som återvänder till sina lantliga hemknutar. I stället låter man en landsbygdsrumlare (Iikka Forss) fly från det kaos han ställt till med hemma i bygdehålan till storstaden Helsingfors.

Första avsnittet av den tolvdelade serien regisserad av Aleksi Salmenperä och Anders Engström ägnar sig i huvudsak åt Markku, som han heter, och hans tragikomiska förnedringsodyssé både i hembyn och i Helsingfors. Det är kombinationen av olycklig kärlek, brännvin och allmänt loserskap som ställer till det.

Men det ges också skymtar av seriens andra huvudperson, den vackra popstjärnan Maisa (Iina Kuustonen) vars öde bokstavligen kommer att krocka med Markkus. Det kommer med andra ord att dra ihop sig till en relationshistoria mellan två personer från vitt skildra världar, ett nedgånget rännstensbarn och en krisande popprinsessa.

Första avsnittet lovar gott. Det jobbar med oväntade vändningar och har sinne för det underhållande och svärtat komiska. Dessutom är det en serie som berättar rappt och satsar på det visuella uttrycket.

Helsingin herra sänds i MTV3 tisdagar kl. 21.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.