Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Jobbigt ljuv

13 feb , 2012, 19.30 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

New Girl, som hade premiär på Fox i september, räknas till höstens intressantaste nya amerikanska komediserier. Den har redan dragit på sig två Golden Globe-nomineringar både i komediserie- och komediennklassen.

Upplägget kan inte påstås vara originellt; ännu en gång är det ett gäng strax under trettio som delar lägenhet. I det här fallet rör det sig om yrvädret Jess (Zooey Deschanel), som efter ett snöpligt slut med pojkvännen flyttar in hos tre grabbar. Mycket av humorn handlar med andra ord om hur män respektive kvinnor är, och hur man ser på varandras olikheter.

Men nu är det ju inte upplägget som avgör kvaliteten, utan förverkligandet. Pilotavsnittet levererar högklassig sitcom, det är ingen tvekan om saken, men då ska man komma ihåg att konkurrensen är stenhård i genren. Att den här serien lyckats hävda sig i massan har den nog huvudrollsinnehavaren Deschanel ((500) Days of Summer) att tacka.

Hon kan säkert uppfattas som både irriterande och betagande, men färglös är hon ingalunda. Det som skiljer henne från genrens övriga virrpannor är att hon ofta sjunger, och då själv hittar på orden som kommenterar den inte sällan märkliga situation hon försatt sig i.

New Girl sänds i Sub måndagar kl. 20.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.