Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie

Inget att förlåta

25 mar , 2012, 09.00 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

När Emily Thorne (Emily VanCamp) var nio år dömdes hennes pappa oskyldigt till fängelse där han senare avled. Sjutton år senare återvänder hon till strandvillan där de bodde tillsammans. Ingen vet vem hon är eftersom hon bytt identitet. Nu är hon ute efter att hämnas den som förstörde hennes fars liv. För, som det påpekas flera gånger, det här är en berättelse om hämnd, inte förlåtelse.

Det är upplägget i serien Revenge (ABC 2011), en såpig thriller som rör sig i överklassmiljöer i strandparadiset The Hamptons. Ytan är glassig, intrigen utmattande invecklad, människorna vackra och osympatiska. Madeleine Stowe ses i rollen som den äldre ärkebitchen som ska finnas i alla sådana här serier, matriarken med makt.

Allt i det här verkar man ha sett förr. Serien berättar på ett trist och plastigt sätt – första avsnittet korsklipper mekaniskt mellan nutid och dramatiska återblickar som så småningom avslöjar vad som skett. Det må vara snyggt gjort, men det är bara yta. Att intrigen löst baserar sig på Alexandre Dumas Greven av Monte Cristo höjer inte sofistikationsgraden.

Revenge sänds i MTV3 söndagar kl. 21.00.

, , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Linda skriver:

    Kan bara inte låta bli att påpeka att karaktären inte heter Emily Hampton – hon heter Emily Thorne.

  2. Malin Slotte skriver:

    Det heter hon ja.

Kommenteringen är stängd.