Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,Komediserie

Män i en svår ålder

5 sep , 2012, 13.02 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Tv-program som sänds sent antar man att gör det för att de antingen är repriser, våldsamma, har liten målgrupp eller kort och gott är tablåutfyllnad, det vill säga helt enkelt inte är så bra. Det finns inget som känns så tråkigt som tv-program som får dålig sändningstid av styvmoderliga skäl. Som en av tidernas bästa tv-serier Mad Men i Fyran – för att den inte lockar tillräckligt många tittare för att attrahera annonsörer prime time. Eller nu dramakomediserien Men of a Certain Age, som förmodligen av samma skäl sänds kring midnatt i MTV3. Det är uppriktigt synd på en serie som klart höjer sig över genomsnittet.

Tragikomiska Men of a Certain Age (TNT 2009–2011) handlar om tre män som närmar sig femtio och har känt varandra hela livet. Det är Ray Romano (Alla älskar Raymond) som gör den frånskilda singelpappan och festtillbehörsföretagaren Joe. Det är Andre Braugher som är den gifte familjefadern Owen som arbetar som bilförsäljare på sin farsas företag. Och det är Scott Bakula som spelar ungkarlen Terry, skådespelare som i brist på roller också säljer bilar.

Det är en vardaglig och långsamt berättad serie om relationen mellan männen och hur de ser på sig själva, sitt liv och sitt begynnande åldrande. De har alla sina brustna drömmar och personliga problem att tampas med. Man kan säga att det handlar om hur livet skaver i en femtioårig man. Joe ville en gång bli golfproffs och har nu gått ner sig i spelberoende. Owen är en överviktig diabetiker som är en skamfläck för sin far, en tidigare basketspelare. Och Terry är ständigt på jakt efter att erövra yngre kvinnor, något han verkar mer framgångsrik på än när det kommer till roller. Den som inte inser att det är så här livet för många förr eller senare, i en eller annan form gestaltar sig, kunde begå misstaget att kalla dem losers.

Men of a Certain Age sänds i MTV3 onsdagar kl. 23.45.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.