Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Humor

Ojämn sketchkompott

19 okt , 2013, 18.10 Malin Slotte

 

Tio program, 120 sketcher och 300 minuter humor. Det blev resultatet när SVT bad den svenska humoreliten göra sketchen på tio teman – bland dem ”Religionen”, ”Familjen”, ”Pengarna”, ”Sexet”, och ”Åldrandet”.

Först ut i kväll är ”Maten”. Det blir en blandad kompott mer eller mindre lyckade sketcher, mer eller mindre trogna ämnet. Fram som en klar favorit stiger den rojsiga misärstudien om en kedjerökande sunkmorsa (Johan Rheborg, Solsidan) och hennes vuxne hemmaboende sluskson (Robert Gustafsson, Killinggänget) som bor i ett skrotigt rivningshus. Sonen är morsans ögonsten även om han är oerhört ohyfsad och ful i munnen mot henne hela tiden. Detta är mycket löst kopplat till temat mat, men som alla goda humorkaraktärer vill man se mer av följetongen om dessa udda personligheter. Och mer kommer också redan i nästan avsnitt om ”Religionen”, där kopplingen till temat är om möjligt ännu mer diffus.

Rolig – framför allt visuellt träffande – är i kvällens avsnitt också Anders och Måns hipstermiddag där vi får ta del av vad de som sitter kring bordet egentligen tänker om den trendiga menyn. Galenskaparna satsar på språklig finurlighet i sitt upplägg, och Felix Herngren (Solsidan) bjuder på en mardröm kring politisk korrekthet.

Svensk humor sänds i Yle Fem/SVT World lördagar kl. 22.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.