Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Det är (tyvärr) som förr

20 okt , 2013, 18.16 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

I kväll är det premiär för den fjärde säsongen av den svenska komediserien Solsidan, en serie som i hög grad lever på meriterna från sin första säsong. Nu inför fjärde säsongen är frågan: Har serien repat sig kvalitetsmässigt? Man hoppas ju det. Säsong två och tre höll tyvärr inte samma nivå som ettan, som var lysande.

Efter att ha sett de två första avsnitten av den nya säsongen blir svaret dessvärre: nej, det verkar inte ha blivit bättre. Fyran verkar lika svajig som de två föregående säsongerna. Som komediserie är Solsidan medioker, det är karaktärerna, typerna, som är bra, mänskliga och lätta att identifiera sig med på många sätt tack vare sina brister.

Kvalitetsmässigt verkar det inte ha varit någon deal för Solsidangänget att skriva på kontraktet för så här många säsonger (ytterligare en femte är på gång). Manus och idéer känns ofta urvattnade, konstruerade och krystade. Bättre hade varit om man i stället för kvantitet, i lugn och ro fått satsa på kvalitet, det vill säga jobbat mer med idéer och manus.

I första avsnittet ska en av seriens karaktärer begravas, och i tredje avsnittet introduceras ett nytt par i grannskapet. Och ”vår” André Wickström är fortfarande med på ett litet hörn.

Solsidan sänds i Yle Fem/TV4 söndagar kl. 21.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.