Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dokumentär,Humor,Webb-tv

Nätets antihjältar

21 okt , 2013, 18.19 Malin Slotte

 
YouTube Preview Image

Man brukar säga att sociala medier är demokratiska eftersom vem som helst (med tillgång till tekniken) kan komma till tals genom dem. Om marginaliserade män som utnyttjar videobloggens, eller vloggens, möjligheter att synas och interagera med andra handlar Sanna-Sisko Tohkas dokumentär Tubettajat.

I dokumentären får vi möta tre män som i videoform delar med sig av sina oglamorösa liv, och det är inte få följare de har. Antalet klick på deras filmer på Youtube kan räknas i miljoner. Många vill se deras egensinniga filmer, som innehåller både humor och tragik.

Huvudpersonen är Pasi Viheraho, en verbal och kolerisk man med ett brokigt förflutet och en depressionsdiagnos, som får tiden att gå tack vare sitt vloggande. Förutom en vlogkanal på Youtube – som stängts på grund av sitt innehåll för att senare återuppstå – har han varje vecka en egen webbradiosänding på fredagskvällar. Där är programidén att han sitter och fyllnar till medan den som vill får ringa in och slänga käft med honom.

Dokumentärprojekt: Youtube-filmarna sänds i TV1 i kväll måndag kl. 21.30, repris lördag kl. 12.30.

, , , , , ,

Kommenteringen är stängd.