Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Dramaserie,Kriminalserie

Solsemester blir mardröm

23 mar , 2014, 22.05 Malin Slotte

 

Mad Dogs (16)

Det lär vara vänskapen mellan skådespelarna Max Beesley, Philip Glenister, John Simm och Marc Warren som är orsaken till att den brittiska serien Mad Dogs (Sky1 2011–2013) blev av. De fyra polarna ville helt enkelt göra något ihop, och det ledde till en psykologisk thrillerserie i fjorton delar på fyra säsonger kryddad med svart humor.

Det handlar om ett kompisgäng i fyrtioårsåldern och inspelsplatsen är Mallorca. Först hade man tänkt låta serien skildra dynamiken mellan medlemmarna i ett rockband, men den idén ratade man på grund av att den kändes utnött. I stället handlar det om fyra vanliga medelålders män som sammanstrålar under Spaniens sol på inbjudan av kompisgängets femte medlem Alvo (Ben Chaplin) som numera är förmögen och bor i lyxvilla. Klart man hakar på det erbjudandet att koppla av från vardagen och slå runt med grabbarna.

Men det blir förstås inte riktigt som man tänkt. Rätt snart framstår det att allt inte står rätt till med Alvo. Han är uppenbarligen inblandad i något fuffens, dessutom har han en obehaglig förmåga att klämma åt sina vänner på deras svaga punkter. En lömsk manipulatör på väg in i galenskap. Liksom handlingen är på väg mot katastrof och mardröm och att sno in vännerna i sin intrikata härva.

Mad Dogs sänds i TV2 söndagar kl. 22.05.

, , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.