Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Okategoriserad

Ansiktshår 1 och ansiktshår 2

20 apr , 2014, 14.15 Malin Slotte

 

Vi rör oss nu i den bättre halvan i min rankning av årets eurovisionsbidrag. Nivån på låtarna är nu helt hygglig, de skulle smälta in bland det som spelas i radio.

14. Ukraina: Maria Yaremchuk – Tick-Tock

Ukraina bjuder på en catchig popbagatell som lär vinna på att framföras på scen, där man av förhandsvideon att döma kan få till ett riktigt snyggt koreograferat nummer. Det här borde rätt mödolöst segla till final, där det torde placera sig i den bättre halvan, beroende på numret kanske till och med så högt som topp tio.

15. Österrike: Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix

Österrikes artist hör förmodligen till dem som kommer att väcka mest uppmärksamhet i år; en dragqueen vars signum är helskägg passerar inte obemärkt, visst är det lite Ola Salo i drag över detta? Låten är en dramatisk ballad med tydliga Bondvibbar. Den är kanske lite klyschig men har ändå karaktär och hitpotential. Rösten verkar det heller inte vara något fel på. Detta förtjänar att gå till final utan större ansträngning, men risken finns att queera uttryck inte går hem i alla läger i vår stora eurovisionsfamilj – även Krista misstänktes ju vara för magstark för vissa i fjol.

16. Frankrike: Twin Twin – Moustache

Frankrike tar det med humor i år, och kommer garanterat att springa och dela ut lösmustascher till höger och vänster i Köpenhamn. Låten är effektivt och medryckande producerad med pratsång och banal refräng. Det här är ingen vinnare, snarare hamnar väl Frankrike bland de sista i finalen som de brukar, men den monotona refrängen ”I wanna have a moustache” sätter sig onekligen. Kanske årets barnfavorit?

Kommenteringen är stängd.