Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Tävling

Peta Hans majestät av kocktronen

1 sep , 2014, 21.00 Malin Slotte

 

ve000ect8j

De flesta inhemska reality- och gameshower som visas på tv bygger på utländska format, men ibland får man ett infall och utvecklar något eget. Som kvällens seriestart Haasta Hans där en kändis tävlar i matlagning under tidspress mot toppkocken Hans Välimäki, känd för att vid två tillfällen ha förärats en Michelinstjärna.

Det kan låta som sengångarnas kapplöpning mot geparden, men lite mer spännande och oförutsägbart blir det av att kändisen i fråga får bestämma trerättersmenyn, och därmed har möjlighet att välja sin egen paradrätt. Hans Välimäki har bara tillgång till desamma ingredienserna, inte recepten. Kändisen får dessutom ha med sig två kompisar i köket, medan Hans får klara sig helt själv. En coach hjälper också kändisen i köket – Sikke Sumari, Jaakko Sorsa och Henri Alén turas om i uppdraget. Vinnaren utses av en jury bestående av matskribenten Outi Väisänen, matbloggaren Maija Männistö och Top Chef-vinnaren Akseli Herlevi.

Första tävlande kändis i kväll är musikern Arttu Wiskari, aktuell som domare i höstens The Voice Kids. Han och hans vänner tillreder en ”grabbmeny” på en timme, och om det är meningen att tidsbegränsningen ska göra det spännande stressig så har man misslyckats. Arttu verkar ta de lugnt och ser inte ut att blanda sig så mycket i matlagningen. Han snackar med programledaren Marja Hintikka och kutar över till Hans kök i studion för att kolla hur det går där. Lite långt och löst i formen känns detta matlagningsmoment som uppfyller en stor del av programmet. Det är ett halvtimmesformat uttänjt till en timme.

I senare avsnitt antar Marco Bjurström, Anni Hautala, Jani Sievinen, Uniikki, Jethro Rostedt, Kaisa Liski, Tiia Vanhatapio, Ali Jahangiri och Olga Temonen utmaningen att laga godare mat än Hans majestät.

Utmana Hans sänds i Jim måndagar kl. 21.00, repris söndagar kl. 19.00 och måndagar kl. 16.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.