Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Underhållning

Ännu mera improvisation

6 mar , 2015, 16.00 Malin Slotte

 

ve000hd4i9

Långköraren Pressklubben med Ruben Stiller på Yle och formatunderhållningen The Voice of Finland på Nelonen har MTV3 att konkurrera med i kväll när kanalen lanserar sin nya fredagsunderhållning Luojan kiitos! (Bland finlandssvenskarna även SVT och rätt så bedrövliga Stjärnor hos Babben där fotbollstränaren Pia Sundhage för övrigt är kvällens gäst.)

Sedan succén med Putous har sketcher i kombination med improvisation varit populär finsk underhållnings-tv, och den nya satsningen är en variant på de här ingredienserna. I varje avsnitt kastas fyra kändisar oförberedda in i varsin sketch som programmets egna skådespelare repeterat på förhand. Den första repliken lyder alltid ”Tack och lov att du kom …”. Pirkka-Pekka Petelius är enväldig domare och har även makten att avbryta sketchen när han tycker det är lämpligt. Han utser också vinnaren bland de fyra gästerna.

Petelius verkar roa sig furstligt som domare, och det är ju snällt av honom. För sällan blir sådant här bra, men det skulle inte göras om det trots allt inte fanns tittare. Nelonens Vino Show, som är lite i samma stil, är till exempel otroligt nog tillbaka med en ny säsong i vår. Första säsongen i höstas sågs av omkring 300 000 personer. Däremot är Luojan kiitos! inget som utgör något hot mot de konkurrerande kanalerna i kväll, i synnerhet inte mot Nelonens populära The Voice of Finland som närapå lockar miljonpublik.

Kvällens gäster i Luojan kiitos! är skådespelarna Maria Sid, Jukka Rasila, Joonas Saartamo och Santtu Karvonen. Klockan 21 är Youtube-underhållningen Tuubi tillbaka i rutan och tar över på kanalen. I kväll tävlar Roope Salminen, Tuomas Uusitalo, Vappu Pimiä, Ilkka Kivi och Ismo Leikola.

Luojan kiitos! sänds i MTV3 fredagar kl. 20.05, repris söndagar kl. 16.00 och onsdagar kl. 21.00.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.