Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Realityserie

För perfekt för en partner

8 sep , 2015, 16.00 Malin Slotte

 

Man kan lätt få för sig att det är enkelt att hitta en partner för den som är attraktiv. Så är det inte nödvändigtvis. För den med höga krav kan det vara svårt att hitta sin match på marknaden. Det kan vara riktigt jobbigt faktiskt.

Om detta problem handlar Nelonens nya Hottikset, en realityserie bestående av ett hopplock av C-kändisar med en bakgrund i diverse andra dokusåpor och skönhetstävlingar. Alla är de singlar som kämpar med att hitta någon som lever upp till deras ideal.

Serien går ut på att personerna uttalar sig provokativt och självbelåtet inför kameran. De talar om sin egen perfektion och sina höga krav på drömpartnern. Det handlar självfallet bara om utseende; ytan är allt. De går på dejter och analyserar vad som var fel med personen de dejtade: för kort, inte tillräckligt vältränad, hade plastpåse i stället för märkesväska.

Det är med andra ord en närmast parodisk studie i narcissism. Att det i själva verket är fråga om högst ordinära personer som enligt en viss estetik skaffat sig de rätta skönhetsattributen – hårförlängning, silikonläppar och gymtrimmade muskler – bidrar till komiken. Det är bara att gratulera Nelonen som med denna provocerande och underhållande realitykomedi troligen lyckats leverera en höst-snackis.

Hottikset sänds i Nelonen tisdagar kl. 20.00, repris onsdagar kl. 19.00, söndagar kl. 17.50, och Liv måndagar kl. 23.00.

, , , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.