Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Komediserie

Stackars chaufförer

23 Nov , 2015, 20.45 Malin Slotte

 

I april 2014 lanserade SVT webb-tv-tjänsten SVT Flow, ett komplement till SVT Play som var tänkt att nå yngre tittare. Mindre än ett år senare lade SVT ner tjänsten med motiveringen att den uppfattades som otydlig och att publiken haft svårt att skilja på SVT Flow och SVT Play.

SVT Flow satsade bland annat på serier där avsnitten var bara en kvart långa, som Kändisklipparna, Flator (som även visades i Yle Fem i somras) och kvällens Yle Fem-premiär Taxi (2014), en komediserie på åtta femtonminutersavsnitt.

Felix Herngren, känd som Alex i Solsidan, har regisserat serien som utspelar sig i baksätet på olika taxibilar. Det handlar om ett gift par i 35-årsåldern med miljövänlig livsstil som åker taxi i stället för att investera i egen bil. I huvudrollerna ses två Dramatenskådisar: Andreas T Olsson spelar maken Magnus och har även skrivit manuset, Jennie Silfverhjelm gör hans fru Alice.

I taxibilarnas baksäten ägnar sig paret åt äktenskapliga gräl utan hänsyn till att en tredje part är närvarande vid ratten. Det är en drift med en viss sorts urban kulturmedelklass livsstil och självupptagenhet – han är violinist i radiosymfonikerna, hon journalist på Vi Föräldrar. Tyvärr är det ytterst glimtvis ens tillnärmelsevis roligt. För det mest är det gräl utan underhållningsvärde, gnabb i dess mest tjatiga och påfrestande form. Och det var knappast meningen.

Taxi sänds i Yle Fem måndagar kl. 20.30.

, , , , , , , ,

Kommenteringen är stängd.