Malin Slotte zappar mellan kanalerna

Eurovision Song Contest

#11 Azerbajdzjan

26 apr , 2016, 17.45 Malin Slotte

 

På #11, strax utanför min tio i topp, hamnar Azerbajdzjan på min rankning av årets eurovisionsbidrag. Ett av de bättre av flera svenskskrivna bidrag i år, refrängen har viss krok, i motsats till många andra i och för sig snyggt producerade och moderna bidrag. Det har på senare år lugnat ner sig detta med att damerna ska vara så avklädda i den här tävlingen. Men här var det väldigt kort, urringat och högklackat på ett sätt som känns rätt 2008. Inte helt fräscht, men viss balans ger ju det att även de manliga dansarna har knäppt upp skjortorna. Det är alltså det här kortet Azerbajdzjan satsar på: avklätt. Jag vill faktiskt tro att man inte kommer särskilt långt på det, att det är andra kompetenser som avgör. Även om låten räcker rätt långt för mig, är jag inte så säker på att numret gör det, att döma av klippet som man väl får se som en fingervisning om vad vi har att vänta oss. Azerbajdzjan brukar visserligen vara bra på presentationen, men jag är inte övertygad om att man kommer att lyckas sticka ut med hjälp av ett gäng manliga dansare som kastar sig på golvet. Wow-effekten saknas, men vi ska kanske vänta och se hur det ser ut i Stockholm. Efter att ha bläddrat i liveklipp av låten på nätet är jag också lite orolig för sånginsatsen. Men absolut är det här ett finalbidrag, det tvekar jag inte en sekund på. Däremot ska Azerbajdzjan kanske inte vänta sig en så hög placering.

, ,

Kommenteringen är stängd.